Цветана Пиронкова с хеттрик срещу Русия и IV кръг на Уимбълдън



25-06-2010 16:00 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова продължи невероятното си представяне на Уимбълдън. Първата ракета на България се справи с трета поредна рускиня - 69-ата в света Регина Куликова с 6:4, 2:0 и отказване на опонентката й. 

 

Както още сутринта ви информирахме само по себе си отказването на Куликова не е никак неочаквано, тъй като рускинята има хронични проблеми със своя гръб. 

 

Така Цвети се класира за четвърти кръг на надпреварата, където я чака французойката Марион Бартоли, която е 13-а в света. Досега Бартоли е побеждавала 3 пъти в 3 мача Пиронкова.

 

За успеха си дотук Пиронкова ще вземе £62,500, както и цели 280 точки за ранглистата.

 

За мача на Пиронкова срещу Анна Лапушченкова в първи кръг вижте тук!

 

За мача на Пиронкова с Вера Душевина вижте тук!

 

 

Цветана Пиронкова - Регина Куликова, коментар на живо:

 

* Цвети спечели жребия и ще сервира първа.

 

1:0 - Стабилно начало за Пиронкова. Въпреки това Куликова показва, че ще играе максимално агресивно и атакува при всяка възможност.

 

2:0 - Куликова се придвижва не особено добре по корта и дълбоките удари на Пиронкова я затрудняват. Българката получи 3 точки за пробив и реализира при втората. Пробив за Цвети!!!

 

2:1 - Пиронкова започна да не вкарва първи сервис и това веднага даде 2 точки за пробив на Куликова. Цвети спаси блестящо първата, но при втората направи двойна грешка.

 

2:2 - Леки грешки на Пиронкова дадоха възможност на Куликова да изравни резултата, печелейки първия си сервис гейм в мача.

 

3:2 - Проблемите на Пиронкова със сервиса са очевидни. Тя направи втората си двойна грешка в мача за 15:30. В крайна сметка Куликова пак стигна до точка за пробив, която по чудо не реализира след като сбърка елементарна топка на мрежата. Рускинята получи и втора възможност да пробие, но Цвети отговори с ас. В крайна сметка Пиронкова оцеля и затвори гейма си.

 

3:3 - Пиронкова не успя да върне нито един от първите три сервиса на Куликова и това я обрече на неуспех в този гейм.

 

4:3 - Рускинята поведе с 30:15, но Цвети спечели много драматично разиграване за 30:30. Това и помогна много и тя отново задържа сервиса си.

 

4:4 - Куликова спечели поредния оспорван гейм и се задържа в този сет.

 

5:4 - Пиронкова не допуска колебание при своя сервис и отново повежда. Тя е само на гейм от спечелването на първия сет.

 

6:4 - ФЕНОМЕНАЛЕН ГЕЙМ! ЦВети получи три точки за приключване на сета, но ги изтърва. Рускинята успя да ги спаси и сякаш се измъкна. Не така мислеше българката, която при четвъртата си възможност, след разиграване от над 20 удара завърши победно сета. 

 

* - Проблеми за Куликова, която поиска таймаут. Рускинята има хронични проблеми в гърба и това далеч не е изненада. На турнир в Бирмингам преди седмица тя се отказа тъкмо поради такава травма. 

 

Втори сет

 

1:0 - Пиронкова дава точка за пробив на Куликова, която завърши със смач последното разиграване. С голям късмет българката успя да спаси точката за пробив. Нова грешка на българката пак даде предимство за Регина. Нов лош удар на Куликова пак спаси Цвети, която след това затвори гейма. Измъчен гейм, но важното е крайният резултат. Цели 6 минути битка само за един гейм. Дали това няма да пречупи рускинята?

 

2:0 - Пиронкова поведе с 40:15 след куп грешки на Куликова. Хубав сервис на рускинята и в крайна сметка тя се спаси. Регина пропусна да затвори гейма в своя полза и Пиронкова взе трети шанс да направи пробив. Нервната рускиня заби първа двойна грешка в мача. Пиронкова извика хитро на мрежата Регина и я блестящо я прехвърли. ПРОБИВ ПРЕДНИНА!

 

* - Въпреки ниския си процент на първи сервис - едва около 50%, Пиронкова доминира далеч повече със своя начален удар в сравнение с Куликова. Рускинята отново иска медицинска помощ.

 

КРАЙ КУЛИКОВА СЕ ОТКАЗА! Пиронкова е в четвърти кръг на Уимбълдън!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини