Джулия Терзийска шампионка на двойки в Египет



28-02-2015 13:05 | Любомир Тодоров

Джулия Терзийска отпадна на полуфинал на единично в Шарм ел Шейх, Египет. Двукратната шампионка от предишните седмица отстъпи на участващата с "уайлд кард" Аминат Кушкова от Русия с 6:4, 5:7, 3:6 след повече от 2:30 часа игра.  Тя обаче за втори пореден път спечели титлата на двойки.

Така беше прекъсната серията на софиийската тийнейджърка от 13 поредни победи.

Рускинята беше по-концентрирана в началото. Тя проби за 2:0 и после успя да затвърди. Джули спря серията й при 1:3, а след това върна и брейка. 21-годишната Кушкова постигна нов пробив, но българката направи тутакси рибрейк за 3:4. Терзийска навлезе в ритъм и поведе за първи път в сета след пробив за 5:4. От 0:30 софиянката стигна до точка за спечелване на частта, която реализира.

Във втория отново първа направи пробив рускатата тенисистка, която поведе с 3:1. След това българката допусна още един брейк. При 5:1 Кушкова сервираше за изравняване на частите, но Терзийска върна единия пробив. Тя заигра максимално агресивно и успя да постигне нов брейк - този път на нула, за да стане резултатът 4:5. Джули изравни при свой сервис. При 5:6 софиянката, която на 5 март навършва 19 години, подаваше за вкарване на частта в тайбрек. Но съперничката й стигна до сетбол и го реализира. Това беше първи загубен сет от софиянката в турнира.

Рускинята, която е без класиране в ранглистата, проби отново за 2:0 в заключителната част. Джулия не се предаде и веднага го върна. За съжаления Кушкова отново проби за 5:3 и сервираше за място на финала. Тя го направи с гейм на нула.

Терзийска взема 4 точки за световната ранглиста, където е на рекордното за нея 581-о място, което ще подобри отново при излизането на новата класация на 2 март.

По-късно Джулия и рускинята Анна Моргина, които са водачки в схемата, спечелиха титлата на двойки. Те се справиха с турския дует Аксу/Топсел с 6:1, 4:6, 10-2. За българката това беше трети трофей при двойките от турнири на ITF.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини