Хюит пречупи Монфис, чака Джокович



25-06-2010 18:46 | Станко Димов

Австралиецът Лейтън Хюит се класира без особени проблеми за 1/8-финал на Уимбълдън, след като победи с 3:0 сета Гаел Монфис (Франция). Бившият номер 1 в света се наложи с 6-3, 7-6 (9), 6-4 и затвърди страхотната форма, в която се намира от началото на сезона на трева.

 

В следващия кръг шампионът от 2002 година ще се изправи срещу световния номер 3 Новак Джокович, който по-рано през деня победи в 3 сета Алберт Монтанес (Испания).

 

Двубоят на централния корт започна много равностойно, като първият сет бе решен с късен пробив на Хюит. През втората част картината не се промени особено, а въпреки по-добрата си игра Лейтън така и не успя да пробие сервиса на ексцентричния французин, който и в този мач не пропусна да забавлява публиката с актьорския си потенциал.

 

В крайна сметка двамата вкараха сета в драматичен тайбрек, който след много обрати и два пропуснати сет бола, бе спечелен от Хюит.

 

Тук някъде силите на Монфис приключиха. Младият французин явно осъзна, че трудно ще пребори Хюит и сдаде фронта.

 

От своя страна опитът на бившия номер 1 си каза думата и той проби още в началото на сета, след което поведе с 4:1. Монфис намери сили, изравни резултата, но за повече нямаше сили и след 4-6 напусна турнира.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини