Титла №46 на клей за Краля



Титла №46 на клей за Краля
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-03-2015 23:15 | Станко Димов

Рафаел Надал спечели първа титла за годината! Това се случи на турнира на клей в Буенос Айрес, където на финала испанецът се наложи с 2:0 сета над Хуан Монако, в отделните части 6:4, 6:1. За Рафа това бе 46-та титла на клей, като по този показател той се изравни на върха в класацията с друга легенда на червени кортове – Гийермо Вияс.

За Рафа Надал това бе първа титла от 9 месеца насам, за последно той спечели на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос”, преди точно 266 дни. Предишната толкова дълга серия на Рафа без титла бе от периода „Ролан Гарос” 2011 – Монте Карло 2012 (322 дни). Общо в кариерата на испанеца това е титла №65.

„За да печеля точки срещу Роджър (Федерер)и Новак (Джокович), имам нужда да печеля мачове”, каза в навечерието на финала Рафа.

Любопитното е, че последните 4 спечелени титли на Надал са на клей – освен това в Буенос Айрес, за последно той бе спечелил на „Ролан Гарос”, в Мадрид и Рио де Жанейро.

„Все още не знам къде точно е моята игра. Трябват ми още мачове. Завръщане на №1 в света на този етап не е сред приоритетите ми. Ако стане...”, каза Рафа след триумфа в Аржентина.

Иначе самият финал бе на няколко пъти отлаган заради дъжд. В крайна сметка обаче, когато мачът започна, Надал показа, че няма да бъде благосклонен към един от най-добрите си приятели в Тура. Това беше общо 7-ми сблъсък между Рафа и Монако, като испанецът вече води с 6:1 победи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини