Александър Лазов отстъпи в първия мач в Юрмала



06-03-2015 17:49 | Любомир Тодоров

Отборът на България загуби в първия мач от двубоя срещу Латвия от втора група на Евро-африканската зона на Купа "Дейвис". В залата на Тенис център "Лиелупе" в Юрмала Александър Лазов отстъпи с 3:6, 5:7, 5:7 на Мартинс Подзуш след повече от 2 часа и половина игра.

Латвиецът започна напористо мача и поведе с 3:0 с пробив. До края на сета двамата тенисисти си размениха по един пробив. В деветия гейм №366 в световната ранглиста Лазов стигна до точка за връщане на втория брейк, но не успя да я реализира. След това 498-ият в света Подзуш стигна до сетбол и затвори частта.

В следващата всеки печелеше своето подаване в първите десет гейма. В 11-ия Мартинс Подзуш успя да пробие. След това левичарят от Пазарджик имаше точка за вкарване на сета в тайбрек, но пропусна и загуби и втората част след точно 1:30 часа игра.

Представителят на домакините направи ранен пробив в третия сет. Лазов не се предаде и го върна за 4:4. За съжаление Подзуш постигна нов брейк за 6:5 и след това сервираше за победата в мача. Българинът спаси два мачбола и сам имаше, по сценария от втория сет, точка за 6:6, но не успя. При третата възможност латвиецът спечели срещата.

Във втората среща днес Димитър Кузманов (№349 в света) играе с близнака на Мартинс - Янис Подзуш (№675).

В събота е срещата на двойки, в който по предварителни заявки трябва да играят Илия Кушев и Тихомир Грозданов срещу Артурс Лаздинс и Рудолфс Менидс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини