Федерер: С Григор наистина много си приличаме



10-03-2015 11:33 | Станко Димов

Роджър Федерер сподели, че е останал изненадан колко много сходства има в неговия стил на игра и този на Григор Димитров. Както е известно двамата ще премерят сили в сряда сутринта в демонстративен двубой в „Медисън Скуер гардън” в Ню Йорк.

„За първи път се срещнах с Григор преди няколко години и наистина се изненадах колко сходства имаме в играта”, коментира Федерер на официалната си пресконференция преди шоуто в Голямата ябълка.

„Програмата ми е така ориентирана, че да бъда в оптимална форма за Уимбълдън. Ако мога да избера кой турнир да спечеля още веднъж, то това със сигурност ще бъде Уимбълдън”, призна швейцарецът.

Той също така каза, че на този етап Рафаел Надал е единственият, който го застрашава в класацията по брой титли от Шлема. Федерер е със 17, докато Рафа с 14.

„Ако тази година той отново спечели „Ролан Гарос”, а аз не спечеля титла от Шлема, то тогава Рафа ще бъде много близо и ще има всички шансове да преследва рекорда ми. Джокович е в страхотна форма, но за него пътят е по-дълъг. Никой не може да каже обаче дали той няма да доминира в тениса през следващите години”, коментира Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини