Пепи Санторото с рекордна пета титла



10-03-2015 14:41 | Любомир Тодоров

Пепи Санторото спечели рекордната пета титла на “Диана“ тази зима. Плевенският любител показа отново най-добрата форма в живота си и вече таи скрити надежди за световното за ветерани в Анталия този месец. Там пък бомбата хвърли бившият номер 50 Рубен Рамирес Идалго, който заяви участие в състезанието. 37-годишният аржентинец  дори спечели ITF в Испания преди няколко седмици. За щастие обаче на Идалго ще му се размине, защото Санторото е в по-висока възрастова група и няма как да се срещнат.

Пепи Санторото спечели драматично със 7:5 финала срещу Стефан Шопов. Това бе втора победа за Плевен над Русе във финал, след като преди два месеца Петър отново надигра русенския си противник. Този мач обаче бе много по труден за спечелване. Срещата продължи час и 40 минути, изпълнена с дълги и хубави разигравания и изключителни дефанзивни умения от двамата.

Шестдневните упражнения във фитнеса на Санторото обаче си казаха думата. Той отново даде пример как и над 40 можеш да си невероятно подготвен. На ¼ финалите именно със супер подготовка той отказа Мартин Михайлов и го победи с 6:2. Именно самият Мартин след това каза, че фитнесът му не е бил на нивото, на което трябва, за да победи. Същото се случи и в друг четвъртфинал, където Васко Тодоров, който от много сериозен фаворит срещу Стефан Шопов, бързо, бързо се превърна в аутсайдер. Още в третия гейм той отсече, че силите му са дотам и наистина – 6:1 за Стефан. Самият той продължи в същия дух. След като инкасира куп уинъри от изключително агресивно подходилия Милен Германов, който се завърна след контузия и някакси не позволи да има пасив 0:2 гейма, Шопов показа мега защита, фитнес и воля, за да надиграе 6:1 Германеца, като това бе първи успех над него, но запомнящ се.

Напрежението преди 22 март, когато е мастърсът расте, но като че ли всичко е ясно в първите 16. Единствената интрига, в която предстои да видим развръзка, е разликата от само две точки между Стани Иванов и Пепи Котев. Много хора биха се радвали да видят един такъв директен сблъсък следващата неделя, който да реши последния участник в престижната 16-ица, която ще определи мастърс шампиона на зимата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини