Тони Надал: Рафаел няма шанс в Индиън Уелс и Маями



Тони Надал: Рафаел няма шанс в Индиън Уелс и Маями
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
11-03-2015 16:01 | Станко Димов

Рафаел Надал вече не е същият тенисист. За него ще става все по-трудно да спечели „Ролан Гарос”. Думите са на Тони Надал – треньор и чичо на Краля на клея. Според Тони, неговият възпитаник е загубил едно от най-ценните си качества – постоянството, което застрашава значително шансовете му за нов (10-ти) триумф на „Ролан Гарос”.

„Ключът към успехите и неуспехите се крие в менталните качества на един играч. Когато някой не се чувства достатъчно уверен психически, то това се отразява и на други аспекти от играта му, в това число физиката и движението по корта. Какъв е случаят с тези ментални проблеми? На Рафа му липсва постоянство. Той е основал цялата си кариера на постоянството, а сега това качество започна да липсва. Да се върнем обратно в големия тенис си имаше своята цена и сега ние я плащаме”, коментира Тони Надал пред испанското онлайн издание „El Confidential”.

„Триумфът в Буенос Айрес със сигурност ще окаже позитивно влияние върху Надал, но това няма да бъде достатъчно той да се върне към най-добрия си тенис в Индиън Уелс и Маями. Липсва ни постоянство и сега трябва да направим така, че да си върнем това качество”, увери Тони Надал.

Той също така не скри притесненията си и от честите спадове, които Рафа бележи в конкретни двубои. „Това се случи в Доха, където той игра много добре през първия сет, но след това загуби мача. В Австралия се сблъскахме със същия проблем. Рафа изигра няколко добри двубоя и след това срещу Бердих се представи ужасно в първите два сета. В Рио се случи същото нещо, той просто престана да играе след първия сет. Тези спадове в играта на Надал започнаха да се случват все по-често и това е нещо, което ме притеснява”.

Най-известният чичо в света на тениса даде и удачно сравнение с двете супер звезди в световния футбол през последните години – Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

„Не можеш да си стабилен в спорта през цялото време. Казват, че Меси вече не е същият играч. Да, за известно време той спря да бъде този футболист, когото познаваме. След това обаче намери начин да се върне към най-добрите си дни и сега отново е толкова добър, колкото е бил винаги. С Кристиано Роналдо в момента се случва същото нещо. Сами виждате – нещата в спорта се променят често”.

Запитан за шансовете на Рафа Надал да спечели тази година своята 10-та титла от „Ролан Гарос”, Тони сподели следното: „С всяка изминала година за Рафа става все по-трудно да се наложи на „Ролан Гарос”. Преди имаше двама или трима тенисисти, които можеха да му направят проблем в турнира. Сега са поне десет! Миналата година Надал беше още по-застрашен, защото започна „Ролан Гарос” с няколко тежки загуби в сезона на клей преди това. След това обаче Рафаел пристигна в Париж и изигра страхотен турнир”. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини