Григор Димитров няма да защитава трофея в Букурещ?



Григор Димитров няма да защитава трофея в Букурещ?
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
11-03-2015 17:05 | Станко Димов

Григор Димитров не е заявил участие на турнира на клей BRD Nastase Tiriac Trophy (АТР 250), който ще се проведе е периода 20.04 – 26.04 тази година. Това стана ясно, след като организаторите разкриха имената на топ играчите, които тази година ще мерят сили на клей-кортовете в румънската столица. Във въпросния списък обаче не фигурира името на Димитров, шампион в турнира от миналата година.

„Юбилейното издание, което ще отбележи 20-ата годишната от организирането на турнира в Букурещ, ще събере на корта големи имена от професионалната верига на АТР: Жил Симон, Иво Карлович, Гилермо Гарсия-Лопес, Лукаш Росол и Андреас Сепи са сред фаворитите”, отбелязва официалният сайт на надпреварата.

Изданието също определя и своя фаворит №1 за титлата тази година – Жил Симон. „Основният фаворит в турнира е френският тенисист Жил Симон (№14 в ранглистата на АТР), който е трикратен шампион в Букурещ – 2007, 2008 и 2012”, отбелязват домакините.

Припомняме, че миналата година Григор Димитров спечели турнира в Букурещ без да загуби сет! Това беше трети турнирен триумф за българина и първи за него на клей. Все още обаче има възможност Димитров да зарадва феновете си в Букурещ.

По информация на Tennis24.bg, турнирният директор Козмин Ходор до последно ще пази „уайлд кард” за Григор Димитров с надеждата, че хасковлията все пак ще избере да защитава трофея си. Втората специална покана пък ще се пази за Гаел Монфис.  

Също по информация на Tennis24.bg, съществува огромна вероятност Григор Димитров да се появи на дебютния турнир на клей - TEB BNP Paribas Istanbul Open, който ще се проведе седмица по-късно (27.04 – 03.05) в турския мегаполис.

Към момента е ясно, че голямата звезда в Истанбул ще бъде рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер, с когото Гришо направи знаменито шоу в „Медисън Скуер Гардън” в ранните часове на днешния ден. Очаква се в близките дни от щаба на Григор Димитров да обявяват програмата на българина за сезона на клей, след която всички въпросителни ще отпаднат.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини