Джулия Терзийска: Амбициите ми растат с изкачването в ранглистата



13-03-2015 17:17 | Любомир Тодоров

Държавната шампионка по тенис за жени Джулия Терзийска дебютира в понеделник в Топ 500 на световната ранглиста и сега е №490. Ден преди да замина за участие на турнири в Египет 19-годишната софиянка, която живее в Германия, отговори на въпросите на Tennis24.bg.

- Джулия, тази седмица влезе в Топ 500 на световната ранглиста. Докъде обаче стигат амбициите ти в тениса?
- Амбициите ми са големи, а и колкото повече се изкачвам в класацията на WTA, толкова по-големи стават. Стремя се до края на годината да бъде в първите 300, но голямата ми цел е да стигна до Топ 10!

-Постигна страхотни резултати в Шарм ел Шейх – спечели общо 4 титли, записа 13 поредни победи на сингъл. На какво се дължат успехите?
- Този февруари, прекаран в Египет, беше много добър за мен. Всичко се дължи на много труд. През декември направих подготовка, която много ми помогна. Чувствах се добре в Шарм ел Шейх, бях мотивирана, спокойна. Играех за всяка точка и се стремях да връщам абсолютно всяка топка. Имаше мачове, в които губех в резултата, но не спрях да мисля позитивно и да вярвам, че ще напусна корта като победителка.

- Къде и как се готвиш в момента?
- След серията турнири в Египет се върнах в Германия при моето семейство и треньорите ми, за да си възвърна формата, защото там имах само мачове и не оставаше много време за тренировки. Затова си бях позагубила ритъма. За физическата подготовка ми помага специалист, който е работил с Янко Типсаревич.

- Като държавна шампионка за жени получи ли повиквателна за „Фед къп“?
- Още не съм получила. За мен ще бъде чест да играя за България във „Фед къп“. Надявам се скоро да стана част от отбора.

-Какво ти предстои през март и април?
 -Десетте дни у дома изтекоха и утре (14 март) заминавам отново за Египет. Ще играя в Шарм ел Шейх още три турнира на твърда настилка. За април все още нямам пълна яснота. Знам, че след Египет ще се върна да тренирам в Германия. Може би ще участвам на турнира в Истанбул с награден фонд 50 000 долара. Искам да започна да играя на по-големи турнири от десетхилядниците.

 

- Кога се връщаш в България и на какви турнири ще играеш тук?
- Рано е да се говори, все още нищо не знам. Но както и предишните години, ще се опитам да се прибера за държавните първенства за жени – лично и отборно.

- Как отпразнува 19-ия си рожден ден на 5 март?
- Предпочетох да го прекарам със семейството ми, тъй като постоянно пътувам и не прекарвам достатъчно време с тях, а ние сме много сплотени и изпитвам необходимост да съм по-често с тях, особено по празниците. Бяхме на хубава вечеря в български ресторант във Франкфурт, където нашата добра приятелка и отлична певица Руска Добрева пя български песни. Беше много хубаво, защото често изпитвам носталгия по родината.

- Какво интересно си правила в свободното си време напоследък?
- Честно казано нямам много свободно време – или съм по турнири, или на тренировки. Но когато съм вкъщи обичам да прекарвам времето си с близките ми, както споменах вече. Също така ми харесват разходките, които правим със сестричката ми и нашето куче. Но след няколко дни идва следващото пътуване… Какво да се прави, тенис! Ние сме си избрали пътя и трябва да го следваме.

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини