Григор Димитров срещу Ник Кириос в неделя



14-03-2015 08:10 | Любомир Тодоров

Поставеният под №11 в схемата на турнира от "Мастърс 1000" в Индиън Уелс Григор Димитров научи първия си съперник.

Това е австралийският тийнейджър Ник Кириос, който отстрани тази сутрин Денис Кудла (САЩ) с 6:4, 7:5. Гришо ще се срещне с 37-ия в световната ранглиста в неделя.

Най-добрият спортист на България не е играл досега срещу 19-годишния тенисист, който е известен с мощния си сервис и агресивна игра. Тази година той стигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, където отстъпи на бъдещия финалист Анди Мъри, който преди това беше отстранил Димитров.

Миналата година Ник, чийто баща е от гръцки произход, а майка му е малайзийка, смая света, след като победи на осминафинал на "Уимбълдън" тогавашния №1 Рафаел Надал в четири сета, в които наниза 37 аса. Кириос не беше играл от януари, заради контузия в гърба.

Тръгналата от квалификациите Сесил Каратанчева трябва да излезе на корта днес за мача си от втория кръг при жените, където турнирът е от категория "премиер задължителен". Тя ще играе с №30 в схемата Коко Вандевеге от Съединените щати. Двубоят е на трети корт и е последен, пети, в програмата, която стартира в 20 часа българско време.

Каратанчева е играла два пъти срещу 23-годишната Вандевеге. През 2011-а на Откритото първенство на Съединените щати печели американката. Две години по-късно софиянката се наложи на турнира в Квебек с 1:6, 6:4, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини