Шоуто е гарантирано: Шарапова срещу Азаренка в III кръг



15-03-2015 09:00 | Станко Димов

Първият супер сблъсък на Индиън Уелс стана факт. Бившите №1 в света и носителки на титли от Големия шлем – Мария Шарапова и Виктория Азаренка, ще се срещнат една срещу друга в трети кръг.

Това стана факт, след като и двете записаха изразителни победи в двубоите си от втори кръг в турнира. Азаренка, поставена под №32 в схемата, първа излезе на корта за дуела си срещу Кирстен Флипкенс. Белорускинята изоставаше с 2:4 във втория сет, като дори трябваше да спасява точка за пасив 2:5, преди да се справи с 6:2, 6:4 с бившата полуфиналистка от Уимбълдън Кирстен Флипкенс.

Световната №2 Мария Шарапова последва примера на Азаренка и се наложи с 6:1, 7:5 над бившата полуфиналистка от US Open Янина Викмайер. Белгийката спаси 5 мачбола, преди Шарапова да затвори срещата при шестия опит.
Шарапова и Азаренка са бивши шампионки от турнира в Индиън Уелс. Рускинята има 2 титли от надпреварата – 2006 и 2013. Азаренка пък триумфира през 2012, като на финала победи именно Шарапова.

„Колкото повече подобни мачове играя, толкова по-добре. За мен е перфектният сценарий, че ще мога да се изправя срещу една от най-добрите в света. Очаквам нашият мач с нетърпение. Определено ще имам нужда да покажа най-добрия си тенис, защото в момента тя се справя отлично. Мина доста време от последният ни двубой, ще бъде вълнуващо”, коментира Азаренка.

„В миналото имаме няколко наистина страхотни двубоя”, каза от своя страна Шарапова. „Тя се завърна в големия тенис и в момента наистина играта й е на висота. Сигурна съм, че ще направим страхотен двубой. Очаквам го”, допълни още рускинята.

В преките дуели Азаренка води на Шарапова със 7:6 победи. Последните две срещи са на сметката на Маша, но пък Вика е с по-добри показатели в двубоите на твърди кортове на открито.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини