Хедър Уотсън с първа победа над състезателка от Топ 10



16-03-2015 01:32 | Станко Димов

Хедър Уотсън регистрира първата си победа над състезателка от Топ 10. Това се случи в трети кръг на турнира в Индиън Уелс, където британката се наложи с 6:4, 6:4 над Агниешка Радванска, №8 в ранглистата на WTA. Преди този двубой Уотсън нямаше успех в нито един от 11-те опита срещу състезателки от челната десетка.

„В двубоя имаше много моменти на върхове и падения. Знаех, че тя ще се опита да намери играта си в течение на двубоя и да стане по-агресивна, да опита нещо различно, и точно това тя се опира да направи. В тези моменти просто се опитвах да запазя самообладание и да следвам стратегията си. Знаех, че ще трябва да играя на невероятно ниво и ще трябва да запазя търпение, за да нанеса своя удар”, коментира след срещата Уотсън.

Относно своята първа Топ 10 победа, британката каза следното: „В миналото имах равностойни двубои срещу състезателки от Топ 10. Бях играла и с Радванска, която в предишните срещи ме побеждаваше с лекота. Знаех, че имам своите качества и ми липсва малко повече вяра, за да играя на нейното ниво”, каза още Уотсън.

„Тя сервираше много добре във важните моменти”, каза от своя страна Радванска. „Имах няколко точки за пробив, в които може би трябваше да предприема други решения, особено във втория сет. Но тя беше много стабилна.

Когато губиш винаги е разочароващо, особено в турнир като този. Надявам се, че следващият път, когато се завърна тук, ще се представя по-добре. Разбира се, че загубата е болезнена, но това е спортът, такива неща се случват понякога”. 

В следващия кръг Уотсън ще срещне Карла Суарес Наваро или Анастасия Павлюченкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини