Шарапова спечели сблъсъка с Азаренка



17-03-2015 08:31 | Любомир Тодоров

Очакваният с голям интерес двубой между бившите водачки в световната ранглиста Мария Шарапова и Виктория Азаренка беше спечелен от рускинята. Други две тенисистки, достигали до №1, - Каролина Вожняцки и Ана Иванович отпаднаха.

Приятелката на Григор Димитров се наложи с 6:4, 6:3 след почти два часа игра в среща от третия кръг на турнира в Индиън Уелс, който е от категория "премиер задължителен". Мачът не предложи високо качество, но това беше компенсирано от високи децибели от страна на участничките.

Първия сет продължи 67 минути. В него всяка печелеше подаването си до 4:4. След това Шарапова проби и после взе частта при свой сервис. В следващата втората в схемата Маша поведе с 5:1 и подаваше за спечелване на двубоя. Азаренка не се предаде и успя да върне единия пробив. В следващия гейм тя отрази 4 мачбола, но после, при своя сервис рускинята успя да затвори двубоя след бекхенд по диагонала, който Вика върна в мрежата.

Шарапова завърши с 27 непредизвикани грешки (8 двойни) и 23 печеливши удари (5 аса). За Азаренка показателите бяха 37 грешки (9 двойни) и 23 уинъра.

"Прекрасно е да я видя (Вика) отново на корта здрава и играеща на високо ниво. Със сигурност не играх най-добрия си тенис. Но бях конкурентоспособна и успях да спечеля. Това понякога е най-важното нещо", заяви след двубоя Маша.

Двукратната шампионка Шарапова очаква в следващия кръг защитаващата титлата си италианка Флавия Пенета, която отстрани Саманта Стосър от Австралия с 6:4, 6:2.

Изненада поднесе младата швейцарка Белинда Бенчич. Тя победи №4 в схемата Каролине Вожняцки от Дания с 6:4, 6:4. Поставената под №31 тийнейджърка от Флавил направи по един решаващ пробив в края на всеки сет за първия си успех срещу състезателка от Топ 5.

Интересно е, че в предишния им двубой Бенчич не успя да вземе и гейм срещу Вожняцки.

"Разликата сега беше, че спечелелих гейм. Наистина бях много щастлива, след като взех първия, но като ял играх много стабилно днес. Тогава в Истанбул имах може би прекалено много респект към нея и бях уплашена и нервна. Днес имах игрови план, който спазвах и показах какво мога", каза с усмивка 18-годишната Бенчич, която не започна сезона впечатляващо.

Следващата съперничка на швейцарката е също бивша №1. Това е Йелена Янкович, която се наложи над Мадисън Кийс след 5:7, 6:4, 6:3. Бенчич победи сръбкинята на US Open миналата година.

Отпадна и №5 Ана Иванович. Тя не успя да вземе реванш срещу Каролин Гарсия за загубата на полуфинала в Акапулко. Французойката, която е 25-а поставена, победи с 6:2, 5:7, 6:2 в двучасов двубой.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини