Покойник прибира цяло състояние при титла на Роджър Федерер



27-06-2010 12:54 | Николай Драгиев

Защитаващият титлата си на Уимбълдън Роджър Федерер имаше сериозни затруднения в първата седмица на турнира в Лондон. Колумбиецът Алехандро Файа се нуждаеше само от две точки, за да отстрани швейцареца. Но откакто Федерер и съпругата му Мирка бяха на обяд при кралицата, играта му отново тръгна нагоре.

 

А това е много добро новина за… един покойник, който при нов триумф на Федерер на Уимбълдън ще спечели 122208 евро. Англичанинът Николас Нюлайф от Кидлингтън е обичал често да залага по време на своя живота, припомня Гонг.

 

Когато през 2003-а той вижда първата победа на Федерер на Уимбълдън, господин Нюлайф решава: Той ще успее да спечели тук седем пъти, точно колкото Пийт Сампрас. Това обаче не е единственият залог на англичанина. Той залага, че швейцарецът ще спечели общо 14 титли от Големия Шлем.

 

Титлата на Australian Open през януари бе точно номер 14 за ФедЕкспрес. За съжаление Нюлайф не доживява това събитие. Той умира през февруари 2009-а на 69 години.

 

Но залогът важи! Фишът принадлежи към завещанието на англичанина, като спечелените пари ще отидат за благотворителна организация. През януари организацията вече прибра 20100 евро от спечелената 14-а титла в Големия шлем.

 

Самият Федерер също ще спечели скромна сума при триумф на турнира. Победителят на Уимбълдън през тази година ще заработи 1,2 милиона евро.

 

 

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА ИСТОРИЯ НА УНИКАЛНИТЕ ЗАЛОЗИ НА НЮЛАЙФ СВЪРЗАНИ С ТЕНИСА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини