Надал: Трябва да съм на 100%, за да оцелея срещу Раонич



19-03-2015 11:26 | Станко Димов

Трикратният шампион Рафаел Надал достигна с лекота до четвъртфиналите на турнира в Индиън Уелс, след като се справи 6:2, 6:4 с Жил Симон.  Рафа сервираше за мача при 5:2 във втория сет, но допусна Симон да върне пробив и да увеличи с малко престоя на корта на световния №3. Все пак това не се оказа проблем за Рафа, който след точно 78 минути игра вдигна победоносно ръце.

„Днес, по мое мнение, играх солиден двубой срещу труден съперник като Симон. Не е лесно да играеш срещу него от тактическа гледна точка. Мисля, че днес чисто тактически направих позитивен двубой. Като цяло съм доволен. В целия двубой имаше само два сервис-гейма, в които играх слабо”, коментира Надал.

Испанецът достигна до четвъртфиналите без загубен сет, като вече води със 7:1 победи в преките двубои със Симон. От началото на сезон 2009, световният №3 е спечелил 37 от 41 двубоя срещу тенисисти от Франция.

За 28-годишният Надал това е 9-те път от 11 участия, в които той достига до четвъртфиналите в Индиън Уелс. Следващият му съперник ще бъде Милош Раонич, който нямаше проблеми в двубоя с Томи Робредо и го победи с 6:3, 6:2 за около час игра.

„Той (Раонич) е съперник, с когото не искаш да играеш, защото през цялото време си под напрежение. Това, което се случи на два пъти със сервиса ми днес не трябва да се случва срещу Раонич, ако искам да имам шанс срещу него. Така че очаквам труден мач. Знам, че трябва да съм на 100%, за да имам шанс в двубоя”.

Любопитен е фактът, че през последните 3 години Раонич подобрява с един кръг представянето си в Индиън Уелс. Канадецът отпадна в трети кръг през 2012 (загуби от Федерер), през 2013 достигна до четвърти кръг (загуби от Цонга), а миналата година игра четвъртфинал, където отстъпи пред Долгополов.

„Чувствам се по-добре с всеки изминал мач. Сервирам добре, ретурите ми попадат дълбоко в корта, което ми позволява да заема добра позиция. С всяка изминала минутка на корта се чувствам все по-добре. Това е добър сигнал”, коментира Раонич.

ПРОГНОЗИРАЙТЕ ДВУБОИТЕ В ИНДИЪН УЕЛС ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини