Григор Димитров №2 в схемата в Истанбул



21-03-2015 10:59 | Любомир Тодоров

Най-добрият спортист на България Григор Димитров ще бъде втори в схемата на турнира на клей в Истанбул от категория "АТР 250", който ще се проведе от 27 април до 3 май и е с официално наименование TEB BNP Paribas Istanbul Open.

В листата на приетите състезатели от 16 март водач е вторият в ранглистата Роджър Федерер. След Димитров, който е №11 в света, за момента сред поставените са Пабло Куевас от Уругвай и Сантяго Хиралдо от Колумбия. Куевас, който всъщност е роден в Аржентина, е 23-и в ранглистата. Тази година той спечели титлата на червени кортове в Сао Пауло. Останалите му два финала в АТР са от 2014 г. и са също на клей - в Умаг и в Бостад.

Останалите поставени към днешна дата са бившият тенисист от Топ 10 Хуан Монако (Аржентина), Михаил Кукушкин (Казахстан), Андреас Хайдер-Маурер (Австрия) и Диего Шварцман. Осмият поставен аржентинец е №63 в света в момента.

Сред приетите личат още имената на Михаил Южни (Русия), Денис Истомин (Узбекистан), Ярко Ниеминен (Финландия), Душан Лайович (Сърбия), Марсел Илхан (Турция), Томас Белучи (Бразилия) и Юрген Мелцер (Австрия). Последният, 19-и, в списъка е белгиецът Стив Дарси, който е №90 в класацията на АТР.

Схемата е за 28 тенисисти, като трима ще попаднат в нея с "уайлд кард", а останалите шест места са за преодолелите квалификациите и евентуално състезатели с т.нар. Special Exempt, т.е., които не могат да участват в квалификациите, защото в момента играят на друг турнир.

Първите четирима поставени ще почиват в първия кръг. Това означава, че ще видим Григор Димитров и Роджър Федерер в действие в сряда или четвъртък (29 или 30 април), когато по програма са осминафиналите.

Дебютното издание на турнира ще се проведе на кортовете на академията Koza World of Sports. Централният корт в Истанбул е с подвижен покрив и с капацитет за 7500 човека.

Както е известно директор на състезанието е председателят на БФТ Стефан Цветков. Във висшия мениджмънта на турнира е и друг българин - Николай Пръвчев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини