Джулия Терзийска на трети финал в Шарм ел Шейх



Джулия Терзийска на трети финал в Шарм ел Шейх
21-03-2015 11:54 | Любомир Тодоров

Държавната шампионка по тенис за жени Джулия Терзийска се класира за финала на турнира в Шарм ел Шейх, Египет, който е на твърди кортове и с награден фонд 10 000 долара.

Седмата поставена българка победи участващата с "уайлд кард" Вера Лапко от Беларус с 6:4, 6:1. Терзийска направи четири пробива в двубоя - един в първия сет и три във втория, като успя да отрази и двете възможности на съперничката за брейк.

Джулия спечели две титли от турнири в Шарм ел Шейх през февруари. В спора за третия трофей тя ще излезе срещу 15-годишната британска квалификантка Кейт Суон. Тенисистката от Бристол не е в ранглистата за жени, но е сред големите девически таланти. През януари тя загуби финала на Откритото първенство на Австралия при момичетата.

"Съперничката ми на полуфинала не игра лошо. Но е още малка и успях да я пречупя. Гледах мача на Суон сега и горе-долу съм наясно какво да очаквам утре. Ще дам всичко от себе си и каквото стане", заяви Терзийска за Tennis24.bg.

За достигането до финала 19-годишната софиянка, която живее в Германия, заслужи минимум 7 точки за световната ранглиста, където е на рекордното за нея 490-о място. При титла в неделя точките ще станат 12.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини