Безкомпромисен Новак Джокович!



21-03-2015 21:38 | Станко Димов

Новак Джокович ще защитава титлата си от „Мастърс 1000” турнира в Индиън Уелс. Сърбинът се класира за финал, след като надви с изразителното 6:2, 6:3 олимпийския първенец от Игрите в Лондон Анди Мъри.

За Ноле това е 17-та победа над Мъри и шеста поредна. За последно британецът е побеждавал световния №1 преди близо 2 години – на финала на Уимбълдън през 2013-та година.

Тази вечер Джокович изигра отличен двубой. Той започна с ранен пробив и първата пауза дойде при преднина 3:0. В последствие шампионът поведе с 5:1 и сервираше за сета, но след няколко наивни грешки позволи на Мъри да върне един от пробивите и да намали изоставането си на 2:5. С трети пробив обаче сърбинът приключи първия сет с 6:2.
 
Джокович започна силно и втората част, като успя набързо да поведе с 4:1, след това и с 5:2, след което затвори двубоя. Това беше първи сблъсък между Ноле и Мъри след финала на Australian Open в началото на сезона, като роденият в Белград атлет се наложи с 3:1 сета.

Съперникът на Джокович във финала ще бъде определен по-късно тази вечер, когато на корта излязат Милош Раонич и подгласникът на Ноле в световната ранглиста – Роджър Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини