Хюит се закани на Джокович



28-06-2010 09:28 | Станко Димов

Бившият номер 1 в света Лейтън Хюит се закани на поставения под номер 3 в схемата на "Уимбълдън" Новак Джокович, като обеща, че ще го затрудни максимално на предстоящия 1/8-финален мач между двамата в Лондон.
 
Именно сблъсъкът между австралиеца и сърбина ще прикове вниманието в седмия ден на третия за годината турнир от Големия шлем. Хюит и Джокович ще се изправят един срещу друг за пети път, като досега световният номер 3 има три победи. С успеха си над французина Гаел Монфис пък австралиецът за седма поредна година ще играе във втората седмица на "Уимбълдън".

"Както винаги ще играя с голямо желание и със сърце, заяви Хюит. - Готов съм за битка и ще се опитам да покажа това срещу Джокович. В никакъв случай не се смятам за аутсайдер. Вярно е, че Новак е един от четиримата най-добри, може би четвъртият най-добър на трева в момента. Аз обаче ще изляза на корта и ще покажа какво мога. Ще го накарам да се поизпоти", не скри амбициите си шампионът от "Ол Ингланд Клъб" през 2002 година.

Мачът между Хюит и Джокович е втори на корт номер 1. Преди тях мача си от 1/8-финалната фаза ще изиграят Ким Клайстерс и Жустин Енен.  Двете белгийки ще излязат на корта в 15,00 часа.
 
"Спортал"




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини