Енен срещу Клайстерс – епизод 25



28-06-2010 09:35 | Станко Димов

Интересен белгийски сблъсък предстои в седмия ден на Уимбълдън. Жустин Енен има седем титли от Големия шлем, а съперничката й Ким Клайстерс – две. Нито един от тях обаче не е стигала до трофея в "Ол Ингланд Клъб".


 Енен и Клайстерс са се изправяли една срещу друга 24 пъти и имат по 12 победи. Днес е епизод номер 25 на съперничестовото им на корта. До момента и двете нямат загубен сет в тазгодишната надпревара в Лондон и очакват с нетърпение поредния си двубой.



"Това е чудесна възможност и за двете ни, заяви 28-годишната Енен. - Отново ще се изправим с Ким една срещу друга в турнир от Големия шлем. Едва ли преди година и тя е очаквала, че подобно нещо може да ни се случи. Със сигурност ще бъде интересно и много вълнуващо".


Както е известно, двете белгийки изненадващо прекратиха кариерите си преди време. При Клайстерс това се случи през май 2007 година, като причината бяха непрестанните травми, докато Енен последва примера й 12 месеца по-късно.
Завръщането на Ким обаче бе повече от успешно – тя спечели US Open 2009 и влезе в историята като първата майка от 30 години насам, която успява да триумфира в надпревара от Голямата четворка.


"Определено нещата не са като преди. Все пак сме изиграли 24 мача помежду си, каза 27-годишната Клайстерс по повод предстоящия мач. - Винаги е различно, когато срещу мен е Жустин. Едно е да играя със Серина Уилямс, съвсем друго с Жустин. Общото е, че съзнаваш, че срещу теб има невероятен състезател и че без съмнение мачът ще бъде специален", допълни Ким.

 

"Спортал"




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини