Серина и Маша: Спомняме си финала през 2004, но сега мачът ще е друг



28-06-2010 10:48 | Станко Димов

Броени часове преди суперсблъсъка между Серина Уилямс и Мария Шарапова, напрежението около централния корт на "Ол Ингланд Клъб" взима връх. Американката и рускинята няма как да не си спомнят за финала им в Лондон през 2004 година, когато тогава едва на 17 години, Шарапова спечели първия си трофей от Големия шлем.

 

"Не се сещам да сме играли на трева от онзи финал. Не е лесно да подминем този мач, но сега идва ново предизвикателство. Всеки ден е нов, не мисля за вчера или за предишния ден", сподели Шарапова.

 

"Разбира се, че имам страхотни спомени от финала ни през 2004 година. Днес на корта обаче мачът ще започне от 0-0 гейма, това е важното. Нов ден, нов мач, нови емоции", отсече рускинята.

 

Световната номер 1 Серина Уилямс също си спомня отлично въпросния мач. "Бях много нервна. Имаше твърде много напрежение върху мен. Тогава просто играта ми не вървеше. Това е всичко", коментира американката, която спечели първите сетове на трите си мача на Уимбълдън с 6-0.

 

"Разговарях с Били Джийн Кинг в съблекалнята. Тя ме посъветва, че ще ми е по-трудно, ако продължавам да печеля сетове на 0. Според нея това освобождавало психически съперничките ми, защото в един момент те вече няма какво да губят и вкарват най-добрите си удари на корта. Нейният съвет наистина ме накара да се замисля", каза още Уилямс относно този "проблем".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини