Производител на бисквити със солена глоба за снимка на Григор24-03-2015 11:39 | Станко Димов

Комисията за защита на конкуренцията наложи на "Монделийз България Холдинг" АД имуществена санкция от 236 431 лв., съобщиха от ведомството.

Причината за това е, че компанията е използвала в рекламна кампания на страницата си във "Фейсбук" снимка на тенисистите Цветана Пиронкова и Григор Димитров, върху които е поставена марката "belVita добро утро!". Компанията е производител на въпросните бисквити.

Със същото решение Комисията наложи санкция и на "Ноу Уей" ЕООД за 1516 лв. за заблуждаващата реклама в качеството му на рекламна агенция, публикувала въпросните снимки.

В края на миналата година Комисията за защита на конкуренцията беше сезирана от Григор Димитров за използавнето на неговата снимка от същата компания за реклама на тези бисквити отново във "Фейсбук". Тогава антимонополната комисия остави без уважение жалбата му и прие аргументите на производителя, че Димитров спортистът не е предприятие и съответно не извършва стопанска дейност, както твърди.

Комисията установила, че на Фейсбук страницата "Belvita Bulgaria" са публикувани снимки на тенисистите Цветана Пиронкова и Григор Димитров, върху които е поставена марката "belVita добро утро!", собственост на "Монделийз".

КЗК приема, че посочените снимки имат качеството на рекламни материали, поради което, вследствие на позициониране на посочената марка върху снимките, се прави асоциация, че спортистите са рекламни лица на продуктите с марка "belVita". В този смисъл те биват припознавани като лица, рекламиращи, подкрепящи и препоръчващи тези продукти.

Комисията е установила, че тенисистите не са рекламни лица на марката и затова е налице заблуждаваща реклама. Това е и мотивът за налагането на санкцията / "Дневник".

_____
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Турнир: Stockholm Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Стокхолм, Швеция
Настилка: Зала
Награден фонд: €711,275

Official Website | Livescore
Турнир: European Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Антверп, Белгия
Настилка: Зала
Награден фонд: €711,275

Official Website | Livescore
Турнир: Kremlin Cup
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Москва, Русия
Настилка: Зала
Награден фонд: $922,520

Official Website | Livescore
Други новини