Тони Надал: Рафаел е близо до формата, която търси (+СНИМКИ)



24-03-2015 14:32 | Станко Димов

Рафаел Надал изправи на нокти феновете си в Маями, след като в понеделник следобед контузи глезена на левия си крак по време на тренировка на централния корт.

След като изкара няколко минутки на скамейката, обкръжен от своя екип, Рафа се отправи към съблекалните, а 30 минутки по-късно напусна кортовете и се качи на автомобила си, движейки се видимо без никакви проблеми, отбелязва по темата „Маями Хералд”. 

По-късно вечерта пресаташето на Рафа – Бенито Перес Барбадийо разкри, че световният №3 е добре и участието му в турнира не е застрашено. Любопитен е фактът, че травмата на Рафа дойде по време на тренировка с нашия Григор Димитров.

Припомняме, че миналата година Рафа игра на финал в Маями, където след страхотна битка отстъпи пред Новак Джокович.

Треньорът на Рафа – Тони Надал пък даде интервю за испанска телевизия и заяви, че Матадора е близо до формата, която търси. „Рафаел е много близо до това, което трябва да показва като тенис в големите турнири. Винаги, когато загубиш двубой имаш някакви съмнения, но като цяло представянето му в Индиън Уелс бе много положително”, коментира Тони Надал.

Припомняме, че в Индиън Уелс Рафа достигна до четвъртфинал, където отстъпи с 1:2 сета пред Милош Раонич. Испанецът пропусна 3 мачбола в тайбрека на втория сет.

ГАЛЕРИЯ ОТ ТРЕНИРОВКАТА НА РАФА И ДИМИТРОВ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини