Плодовете, които изгарят мазнини



24-03-2015 19:01 | Станко Димов

Ако искаш да се отървеш от мазнините, трябва да спортуваш редовно и да промениш хранителния си режим. Сигурно не знаеш, но има плодове, които могат да ти помогнат в борбата с излишните килограми. Разбира се, няма как да водиш заседнал начин на живот и да ядеш постоянно висококалорични храни и с консумацията на няколко плода да неутрализираш приетите калории, но при здравословно хранене и редовни тренировки, в най-скоро време ще постигнеш така желания резултат.

Виж кои са плодовете, които трябва да станат част от менюто ти, ако искаш да се вталиш:

Малини – в тях се съдържа голямо количество витамини, което помага за освобождаване на клетките от мастна тъкан. Също така имат диуретично действие, ускоряват метаболизма и отделянето на токсини.

Боровинки – те намаляват риска от сърдечно – съдови заболявания, диабет и се борят с мастните отлагания. В боровинките има доста голямо количество антиоксиданти, които освобождават тялото от токсините.

Банани – в тях се съдържат пробиотични фибри, които помагат за намаляване на апетита. Бананите имат и нишесте, което блокира усвояването на някои въглехидрати и кара тялото да използва натрупаните мазнини като енергия.

Ананас – той съдържа бромелин, който подобрява храносмилането на месо, риба и млечни продукти. Също така в ананаса има голямо количество фибри, органични киселини, калций, калий, желязо и йод. Този плод е известен със свойството си да гори мазнините.

Нар – в нара има полифеноли, които освобождават тялото от токсини и подобряват обмяната на веществата. Ако искаш да се отървеш от мазнините, пий по една чаша сок от нар след всяко хранене.

Авокадо – авокадото съдържа естествената аминокиселина L-карнитин, която подпомага изгарянето на мазнини и ускорява метаболизма. Не бива обаче да се консумира повече от половината плод дневно, защото е доста калоричен.

Грейпфрут – за да се отървеш от излишните мазнини, консумирай по половин грейпфрут след ядене. Той съдържа огромно количество витамини, които укрепват имунната система. Също така редовното консумация на грейпфрут води до ускоряване на метаболизма.

Ябълки – в тях се съдържат влакна, които подобряват метаболизма, както и пектин, който стимулира храносмилателния тракт и премахва излишния холестерол от тялото. Не забравяй поговорката „Една ябълка на ден, пази далеч от лекаря“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини