Дел Потро: Мога да спечеля пак турнир от Шлема



Дел Потро: Мога да спечеля пак турнир от Шлема
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-03-2015 09:20 | Любомир Тодоров

Аржентинският тенисист Хуан Мартин дел Потро трябва да изиграе в четвъртък първия си двубой от дълго време на турнира в Маями. Кулата от Тандил се изправя срещу канадеца Вашек Поспишил, а победителят от срещата ще бъде съперник на №9 в схемата Григор Димитров.

"Мисля, че както преди имам сили да спечела отново турнир от Големия шлем. Също така мога да се завърна и в Топ 3 на световната ранглиста", показа самочувствие шампионът от US Open през 2009 година, цитиран от сайта Tennis World.

Делпо уточни, че в началото на всеки сезон си поставя цели, които биват коригирани, в зависимост от моментната му форма.

"Сега съм се съсредоточил върху това да изляза на корта и да изиграя първия си мач. В момента се наслаждавам на възможността да играя отново тенис. Не ме е грижа за резултата, просто искам да си тръгна здрав физически", призна 26-годишният Хуан Мартин.

В последните 12 месеца Дел Потро е играл единствено на турнира в Сидни този януари, където отпадна на четвъртфинал. Той претърпя две операции на китката и се възстановяваше дълго време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини