Цвети Пиронкова с убедителен успех в Маями



25-03-2015 18:18 | Любомир Тодоров

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова започна с победа на турнира от категория "премиер задължителен" в Маями. Тя се наложи над квалификантката от Украйна Катерина Козлова с 6:4, 6:3 след един час и 20 минути игра.

В първата част на два пъти украинката пробиваше - за 2:1 и за 4:3, но Цвети моментално връщаше брейковете. Така се стигна до десетия гейм. В него Пиронкова поведе с 40:0 при сервис на Козлова, но позволи да се стигне до равенство. Българката стигна и до четвърти сетбол и този път успя. Първата част продължи 38 минути.

Набралата скорост пловдивчанка продължи серията си и направи пробив за 2:0 в следващия сет. Козлова обаче успя на свой ред да го върне. Отговорът на първата ракета не закъсня: пробив и 3:1, а след това и успя да затвърди. Стигна се до 5:3 и Цветана подаваше за победата. На два пъти съперничката стигна в гейма до точки за пробив, но Пиронкова се защити. С четвъртия си ас в двубоя тя стигна до мачбол, който реализира незабавно.

За достигането до втори кръг 27-годишната пловдивчанка заслужи 35 точки за световната ранглиста, където е №50, както и 17 100 долара от наградния фонд.

Цвети излиза срещу №15 в схемата и 28-а в ранглистата Флавия Пенета. Българката записа единствената си победа от четири мача срещу италианката през януари. В първия кръг на турнира в Сидни Пиронкова се наложи с 6:3, 7:6(4).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини