ФедЕкспрес отново блести - бие за 84 минути



28-06-2010 16:46 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Роджър Федерер изключително бързо се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън. Швейцарецът надви Юрген Мелцер с 6:3, 6:2, 6:3. Там Роджър очаква Томаш Бердих.

 

Федерер най-после сякаш напипва формата си при това точно, когато е необходимо. В първия сет Федерер поведе много бързо с 3:0, диктувайки всяка една точка. Той се задоволи с тази си преднина и я трансформира в успех с 6:3.

 

Втората част се разви идентично. Федерер бързо дръпна с пробив за 3:1. И всичко това, въпреки че не успяваше да пласира повече от 50% първи сервис. В крайна сметка тази част завърши при 6:2 за Федерер срещу Мелцер, който в момента е на рекордното за него 16-о място в ранглистата.

 

В третата част Мелцер се задържа до 3:3, когато пак бе пробит, а оттам нататък мачът се доигра за 6:3.

 

Двубоят продължи невероятните за това ниво само 1 час и 24 минути

 

"Мачът бе труден. Започнах страхотно и това ми даде нужната увереност. Намерих ритъма си и след това бе лесно. Много е добре, че си починах два дни. Това е голямо предимство на такъв турнир. Знам как да спечеля Уимбълдън, но истината е, че има и доста други играчи, които имат шанс. Уверен съм за предстоящите си мачове," сподели ФедЕкспрес.

 

Малко по-късно стана ясен и опонента на Федерер - Томаш Бердих. 13-ият в света Бердих се справи с  4:6, 7:6 (1), 7:5, 6:3 с Даниел Брандс.

 

Двамата са играли досега 10 пъти. Федерер има преднина от 8:2, но в последният им мач в Маями, победата бе за чеха.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини