Сесил Каратанчева – Гарбине Мугуруса (гейм по гейм)



27-03-2015 17:29 | Станко Димов

Сесил Каратанчева - Гарбине Мугуруса, II кръг на турнира в Маями.

КОМЕНТАР НА МАЧА:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Сесил Каратанчева):

1:0 Сесил открива резултата в мача, след като спечели първия си сервис гейм. Българката вкара три първи сервиса и поведе с 40:0, след което обаче, на втори сервис, Мугуруса успя да намали на 40:30. Последва нова точка за българката, с която тя взе гейма.

1:1 Мугуруса изравнява резултата след светкавичен гейм на 0. Испанката пласира 4 първи сервиса и взе с лекота подаването си.

1:2 Пробив за Мугуруса. Каратанчева не успя да намери първия си сервис и това веднага доведе до резултат 0:40 и три поредни брейк-бола. Българката спаси първия, но при втория Мугуруса бе безпощадна.

1:3 Пробивът е затвърден. Мугуруса спечели подаването си на 15. От началото на двубоя испанката е загубила едва 1 точка при свой сервис.

1:4 За жалост серията на Мугуруса продължава. Сесил наруши тотално ритъм при начален удар, като само в този гейм допусна 3 двойки грешки, 2 от които бяха при гейм-бол. Пауза, след която на сервис застава испанката.

1:5 Пети пореден гейм на сметката на Мугуруса. При 30:30 испанката допусна двойна грешка и Сесил имаше шанс да върне един от пробивите, но Мугуруса заигра силно и излезе от неприятната за нея ситуация. Каратанчева ще сервира за оставане в сета.

1:6 Гейм и първи сет за Гарбине Мугуруса. Испанката осъществи пореден пробив и след 25 минути игра се доближи на сет от място в трети кръг.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Гарбине Мугуруса):

0:1 Гейм на 0 за Мугуруса.

1:1 Сесил Каратанчева прекъсва серията от 7 последователни гейма на испанката и взима подаването си, с което изравнява резултата във втория сет.

1:2 Още един бърз и безпроблемен гейм на сметката на Мугуруса.

1:3 Мугуруса пробива и прави решителна крачка към крайния успех в мача. Сесил Каратанчева имаше преднина 40:15, но допусна две последователни двойки грешки, след което испанката "довърши" софиянката.

1:4 Още един бърз гейм на сметката на Гарбине Мугуруса. Тя спечели подаването си на 15 и се доближава само на два гейма от място в трети кръг.

2:4 Каратанчева спира серията поредни геймове на Мугуруса и печели подаването си. Българката обаче все още изостава с пробив и трябва бързо да търси брейк, ако иска да се задържи в турнира за по-дълго.

2:5 Каратанчева пропусна две точки за пробив (първата отразена с ас), след което Мугуруса спечели подаването си. Българката ще сервира за оставане в турнира.

3:5 Гейм на 0 на сметката на Каратанчева. Мугуруса ще сервира за място в трето кръг.

3:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ ГАРБИНЕ МУГУРУСА. Испанката е в трети кръг в Маями. Сесил напуска турнира с високо вдигната глава.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини