Халеп започна с трисетова победа в Маями



27-03-2015 19:25 | Любомир Тодоров

Третата в схемата на турнира в Маями Симона Халеп стартира участието си в състезанието от категория "премиер задължителен" успешно.

Румънката се наложи над участващата с "уайлд кард" бивша №7 в света Никол Вайдишова с 6:4, 2:6, 6:1 след един час и 44 минути игра на централния корт. Това беше 12-а поредна победа на 23-годишната Симона за сезона.

В първата част шампионката от Индиън Уелс Халеп успя да направи три пробива, а допусна два. Във втория чехкинята пое инициативата и след 3:2 гейма, взе три поредни и с това изравни частите.

Тенисистката от Констанца се преобрази в заключителния сет. Тя поведе с 5:0 и сервираше за победата, когато Вайдишова успя да върне един от трите пробива. Веднага след това обаче Симона стигна до мачбол след двойна грешка на съперничката и го реализира.

Следващата опонентка на спечелилата Турнира на шампионките в София през 2012 г. Халеп е №30 в схемата Камила Джорджи. Италианката преодоля с 6:3, 6:2 квалификантката Алисън ван Аутванк от Белгия.

Продължава сензационното представяне на 15-годишната Катрин Белис (на снимката долу). Американката, която участва с "уайлд кард" и е извън първите 200 в света отстрани №29 в схемата Зарина Дияс от Казахстан с 6:2, 6:1. Така състезателката от Сан Франциско се класира за третия кръг в Маями.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини