Симона Халеп записа рекорд в Маями



30-03-2015 09:52 | Любомир Тодоров

Шампионката от турнира в Индиън Уелс Симона Халеп за първи път в кариерата си стигна до четвърти кръг на състезанието от категория "премиер задължителен" в Маями.

Третата в схемата румънка се класира за осминафиналите след 6:4, 7:5 срещу Камила Джорджи от Италия. Халеп сервираше за мача при 6:4, 5:4, когато съперничката й успя да върне пробива. След това Джорджи поведе с 30:0 при своето подаване, но 23-годишната звезда от Констанца се мобилизира и спечели осем от оставащите девет точки в двубоя.

"Беше странен мач, защото тя удряше много силно и бързо. Вземаше топката рано и нямах време да се адаптирам понякога. Опитах да продължа да се движа и да играя агресивно. Не можах да го правя през целия мач, но се радвам, че успях да спечеля", заяви Халеп.

Следващата съперничка на победителката в Турнира на шампионките в София през 2013 г. е Флавия Пенета от Италия, която Симона наследи на трона в Индиън Уелс.

Пенета, която отстрани трудно Цветана Пиронкова, надделя над бившата №1 в света Виктория Азаренка от Беларус със 7:6(5), 7:6(6) в равностоен двубой. Флавия е спечелила и трите двубоя срещу Халеп, но за последно са играли през 2013 г.

В американско дерби световната номер едно Серина Уилямс се оказа крайна точка на пътя на 15-годишната Катрин Белис. Защитаващага титлата си Серина се наложи с 6:1, 6:1 над участващата с "уайлд кард" тенисистка от Сан Франциско. Мачът продължи само 41 минути, а Белис, наричана от янките СиСи, успя да спечели по веднъж подаването си във всеки сет.

 

"Нищо не си спомням от моите мачове срещу най-добрите, когато бях на 15. Това е било преди малко повече от век - пошегува се Уилямс след мача. - Но помня, когато играх срещу Щефи и Моника, беше невероятно. Но аз не съм играла на 15 години професионално, защото не бях толкова добра. Мисля, че бях още в училище на тази възраст".

На осминафиналите седемкратната шампионка в Маями се изправя срещу рускинята Светлана Кузнецова, отстранила Ангелик Кербер от Германия с 6:3, 3:6, 6:3. Серина води със 7-2 победи в директните двубои с бившата №2 в света.

Младата швейцарка Белинда Бенчич се наложи над една изненадите в турнира - германската квалификантка Татяна Мария, с 6:4, 7:5.

Приключи участието си петата поставена Ана Иванович. Сръбската красавица отстъпи на №27 Забине Лизицки от Германия с 6:7(4), 5:7. Лизицки ще играе на осминафиналите срещу №11 Сара Ерани, която победи, отстранилата Сесил Каратанчева испанка Гарбине Мугуруса след 4:6, 6:4, 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини