Мощта на Серина Уилямс уби надеждите на Шарапова за титла



28-06-2010 18:46 | Николай Драгиев

Серина Уилямс доказа, че е номер 1 на трева и разби надеждата на Мария Шарапова за титла на Уимбълдън. Най-добрата тенисистка в света се справи с хубавата Маша със 7:6, 6:4 за час и 36 минути.

 

Така Серина си отмъсти за преди 6 години, когато 17-годишната нахакана рускиня я победи във финала на Уимбълдън в 2 сета.

 

В първия сет Серина поведе с 3:1, след като проби подаването на Шарапова. Съвсем бързо обаче Маша върна пробива, като за първи път в турнира Уилямс не успя да спечели свой начален удар.

 

Оттук нататък на всички бе ясно, че ще има тайбрек. Така и стана. В него драмата бе пълна. Двете играеха точка за точка, преди Шарапова да получи два сетбола при 6:4. Форхенд в мрежата и мощна игра на Уилямс изравниха резултата. В крайна сметка Шарапова предаде сета след двойна грешка и след това мощен ас на Серина - 7:6.

 

Вторият сет бе отново за Серина. Тя дръпна с 3:1, подобно на първия. Този път Мария въобще не бе убедителна и даде това предимство на Уилямс. Този път американката бе повече от убедителна и въпреки че не стигна до втори пробив затвори с 6:4. Тя спечели 81% точки при първи сервис и очевидно този компонент и донесе успеха.

 

"Тя игра наистина добре. Направо не знам как си създават такива главоболия като тези в първия сет. След като спечелих тайбрека бях много спокойно. Публиката бе страхотна и съм много, много щастлива, че ме подкрепяше," обясни доволната победителка.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини