Томаш Бердих и Доминик Тийм на четвъртфинал в Маями



31-03-2015 20:57 | Любомир Тодоров

Първите двама четвъртфиналисти в Маями на турнира от сериите "Мастърс 1000" са Томаш Бердих и Доминик Тийм, които записаха успехи срещу французи.

Осмият поставен чех продължава след 6:3, 3:2 и отказване на съперника Гаел Монфис заради травма. Бердих направи пробив в първия сет, който му беше достатъчен за успеха в него. Във втория той също водеше с брейк, когато парижанинът прекрати съпротивата.

 

При опит да достигне една топка в петия гейм на втората част Монфис се подхлъзна и падна. Като истински джентълмен чехът прекоси корта, за да помогне на съперника да се изправи, за което беше аплодиран от публиката.  Всъщност Бердих върна жеста на французина от февруари. На турнира в Ротердам Бердих падна и Ла Монф прескочи мрежата, за да му окаже подкрепа.

 

Най-младият четвъртфиналист в турнира е австриецът Тийм. 21-годишният тенисист преодоля Адриан Манарино след 7:6(5), 4:6, 7:5. Намиращият се на 52-о място в световната ранглиста дочака своя миг в последния гейм на мача, когато отстранилият в предния кръг Вавринка французин сервираше за вкарване на частта в тайбрек.

Доминк стигна до точка за спечелване на двубоя и успя да я реализира. Срещата продължи два часа и 13 минути.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини