Шампионът Джокович оцеля след 3 сета в Маями



01-04-2015 07:39 | Любомир Тодоров

След много перипетии защитаващият титлата си световен номер едно Новак Джокович успя да се класира за четвъртфиналите в Маями. Той надделя над украинеца Александър Долгополов след 6:7(1), 7:5, 6:0 в двучасов двубой, въпреки че губеше във втория сет с 1:4.

В първата част двамата тенисисти си размениха по два пробива и се стигна до тайбрек, в който 65-ият в света Долгополов доминираше, а сърбинът направи доста грешки. Във втората Джокович продължи с неубедителните изяви. От 1:4 обаче Ноле стабилизира играта си и загуби само един гейм до края. Той постигна решаващ пробив за 6:5 и после изравни сетовете.

В третия сет нямаше битка. Четирикратният шампион в Маями спечели 24 от 27 точки, за да приключи двубоя в своя полза.

"Чувствах, че нямам ден. От сутринта не се чувствах много добре ментално. Но се преборих, за да се върна в мача. Сет и половина Долго беше по-добрият на корта. Бях разстроен, загубих присъствие на духа в първия сет. Водих една различна битка - със самия себе си. Това беше най-голямата битка, която спечелих днес", призна Новак.

В понеделник Джокович ще започне 141-ата си седмица на върха в световната ранглиста. Така той ще се изравни с Рафаел Надал на шестото място във вечната класация за най-дълъг период като номер едно в АТР.
 
На четвъртфиналите Ноле се изправя срещу №6 в схемата Давид Ферер. Испанецът отстрани 12-ия Жил Симон от Франция със 7:6(5), 6:0.

Най-категоричен в осминафиналните двубои беше японецът Кей Нишикори. Четвъртият в схемата във Флорида победи с 6:1, 6:2 Давид Гофен от Белгия. Така Нишикори официално ще измести Рафа Надал в световната ранглиста и ще бъде №4 от 6 април.

 

Следващият съперник на азиатеца е отстранилият Григор Димитров Джон Иснър. Първата ракета на Съединените щати се наложи над №5 Милош Раонич от Канада в три тайбрека - 6:7(3), 7:6(6), 7:6(5) след близо три часа игра. В мача нямаше нито един пробив, а Иснър завърши с 25 аса, докато Раонич постигна 12 точки директно от сервис.

Чехът Томаш Бердих и Хуан Монако от Аржентина ще се срещнат в последния четвъртфинален двубой. Другият мач от тази фаза е Анди Мъри - Доминик Тийм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини