Честит рожден ден, Маги!



01-04-2015 10:37 | Любомир Тодоров

Магдалена Малеева отбелязва на 1 април своя 40-и рожден ден.

Последната българска тенисистка в Топ 10 на световната ранглиста е достигала до №4 в класацията на WTA. Маги е спечелила титли на всички настилки в периода 1991 - 2005 година. Трофеите на най-малката от знаменитите сестри Малееви са общо 15 - 10 на единично и 5 на двойки.

Голям е приносът на софиянката за България и в турнира "Фед къп". Тя е участвала в 27 двубоя като състезател и е записала 27 победи за националния отбор. Като играещ капитан Магдалена доведе България за последен път до плейоф за влизане в Световната група през 2005 година срещу Япония.

Високата класа на Малеева й носи ежегодни покани за турнирите на звездите от Големия шлем като тя редовно участва на "Ролан Гарос" и "Уимбълдън".

Маги и съпругът й Любомир Ноков имат три деца, но тенис примата е далече от етикета "майка и домакиня". Малеева, която някога бе наречена от Навратилова "бунтар с кауза", е активна обществена личност и бизнес дама.

През 2004 година Маги Малеева, заедно със семейството си, осъществи една от мечтите си и създава тенис клуб "Малееви". През същата година основа и модната компания Capasca. През 2006 г. убеденият еколог основава „Био България“ ООД, за производство и дистрибуция на биопродукти.

От 2006 г. съществува нейната инициатива „Горичка“, за популяризиране на идеята за устойчиво развитие. Магдалена е организатор и модератор на форуми по важни и интересни теми като "Родителство", "Храна", "Дом", "Бизнес", "Промяна".

Честит рожден ден, Маги, от екипа на Tennis24.bg!

 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини