Серина надигра Симона в зрелищен двубой



03-04-2015 09:22 | Любомир Тодоров

В очакван с огромен интерес полуфинал в Маями световната номер едно Серина Уилямс надделя над третата в ранглистата Симона Халеп с 6:2, 4:6, 7:5 след повече от два часа игра и в събота ще се бори за осма титла от турнира във Флорида с Карла Суарес Наваро.

Американката започна двубоя много агресивно и нижеше уинъри от всяка точка на корта. Серина проби за 3:1 с невероятен форхенд диагонал. Тя постигна и втори брейк в заключителния гейм на сета след гръмотевичен ретур.

Халеп се окопити и успя да стигне до първата си точка за пробив в деветия гейм на следващата част. Тя го реализира след топка в мрежата от страна на Уилямс и веднага след това при 5:4 сервира успешно за изравняване на частите.

В заключителния сет Серина отново вдигна оборотите и поведе 5:2. Но шампионката от Индиън Уелс Симона не се предаде и успя да върне брейка за 4:5, а след това и да изравни резултата. Силите на 23-годишната тенисистка от Констанца стигнаха дотук. в 12-ия гейм Уилямс поведе с 40:0 и реализира още първия си мачбол.

Така Уилямс записа и 20-а поредна победа. Последното й поражение беше през октомври миналата година на мастърса в Сингапур точно от Халеп.

"Забавлявах се по време на двубоя. Чувствах, че всичко е в моите ръце и ударите ми се получават. Имах възможности да спечеля и втория сет, но не се възползвах. Трябва да поработя върху това за идващите турнири от Големия шлем. Играта на Симона беше прекрасна", заяви след победата 33-годишната Серина.

Уилямс води с 4-0 победи срещу другата финалистка Суарес Наваро. Американката не е загубила и сет в двубоите помежду им. За последно те играха през 2014 година в Мадрид на клей, когато световната номер едно спечели с 6:2, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини