Надал срещу Сьодерлинг на четвъртфинал



28-06-2010 22:38 | Николай Драгиев

Рафаел Надал най-после записа лека победа на Уимбълдън. Испанецът разгроми Пол-Анри Матио от Франция с 6-4 6-2 6-2.

 

Така ни чака мегасблъсък с Робин Сьодерлинг на четвъртфинал. Шведът надви с много мъка сънародника на Надал - Давид Ферер с 6-2 5-7 6-2 3-6 7-5.

 

 

Шампионът в Лондон от 2008 г. не допусна концентрацията му да бъде нарушена от пиян фен, който бе изведен от полицията, нито от контузията в гърба, която получи Матио.

 

От своя страна французинът, който получи травмата си при 5:2 във втория сет, просто нямаше нужните оръжия, за да затрудни Рафа. Така той записа десето поражение от 10 мача със световния номер 1.

 

За два часа игра Надал не даде нито един път да бъде пробит, докато 5 пъти взе подаването на Матио. Още по-интересно е, че Рафа записа 36 уинъра при само 9 непредизвикани грешки.

 

В другия мач от тази половина Робин Сьодерлинг много трудно надви Давид Ферер. При 4:5 за Ферер в петия сет Сьодерлинг губеше 0:30 и бе само на 2 точки от загубата, но въпреки това намери сили да обърне. След това той получи три точки за пробив в подаването на испанеца и бе детска игра да го прати вкъщи.

 

Сьодерлинг и Надал са играли 6 пъти досега. Испанецът води с 4:2. Последната от тях дойде във финала на "Ролан Гарос", където Надал спечели с 6:4, 6:2, 6:4.

 

 

Вижте кадри от последния мач между Надал и Сьодерлинг на Уимбълдън през 2007 г., когато шведът си позволи да имитира испанския си опонент. В следствие на това, двамата не са в добри отношения и досега.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини