Ексклузивно: Биографията на Роджър Федерер за първи път на българския пазар!



29-06-2010 14:08 | Николай Драгиев

Напоследък феновете на тениса в България имат много поводи за радост. Съвсем скоро обаче ни предстои нов радостен миг. Всеки от нас ще може да държи в ръцете си биографията на Роджър Федерер при това за първи път в превод на български.

 

"Геният на тениса. Биография на Роджър Федерер" от Рене Щауфер в близките дни ще бъде на пазара и ще е достъпна за хилядите фенове на тениса у нас, споделиха издателите от Mbooks, специално за Tennis24.bg.

 

Каква по-хубава новина може да получим при това във втората седмица на най-големия турнир от Големия Шлем Уимбълдън? Освен това самият Федерер уверено върви към 17-а титла от най-престижните турнири в света и вероятно ще донесе допълнително положителни емоции на своите почитатели.

 

ЗА КНИГАТА:

Развитието и кариерата на обаятелната мегазвезда Роджър Федерер, завладяващ поглед зад кулисите на професионалния тенис – от един от най-добрите познавачи на Федерер, швейцарският спортен журналист Рене Щауфер. 

След първата си победа на Уимбълдън през 2003 г. Роджър Федерер установява господство в тениса. Никой друг играч преди него не e доминирал толкова категорично. Игровата му мощ е страховита, а техниката му е уникална със своята изобретателност. Днес той е считан за най-добрия играч на всички времена. Избран е за спортист на света за 2007 г. за трети пореден път. През 2009 г. е победител в Откритото първенство на Франция и турнира Уимбълдън, като с тези постижения изравнява и подобрява рекорда за завоювани титли от Големия шлем.

 

Биографията съдържа многобройни любопитни и неизвестни факти за Федерер и за хората, които го съпътстват – от детството му до разгръщането на таланта му на играч от изключителна класа; от най-важните му успехи и неизбежни поражения до утвърждаването му като сериен победител.

 

Въпреки невероятния си успех Федерер запазва своята скромност и не губи връзка с реалността. Международната мегазвезда и посланик на добра воля на УНИЦЕФ оказва помощ на социално слаби хора със забележителна всеотдайност и отговорност. Създадената от него благотворителна организация “Фондация Роджър Федерер” подпомага нуждаещи се деца и подкрепя развитието на детския спорт.

 

 

ЗА АВТОРА:

Рене Щауфер е роден през 1959 г. във Вайнфелден, Швейцария. Започва кариерата си на спортен журналист през 1981 г. От 1989 до 1992 г. е редактор в швейцарския вестник “Спорт”, а през 1993 г. е спортен редактор с профил тенис в цюрихския вестник “Тагесанцайгер” и в неделното издание на вестника. Следи кариерата на Федерер от 1996 г.

 

 

ОТЗИВИ ЗА КНИГАТА:

“Книга за един уникален спортист и човек, написана от журналиста, който най-добре познава изключителната му кариера. Истинска находка.” 

– Фреди Ветщайн, шеф на спортната редакция на “Тагесанцайгер”.

 

“Тук са събрани всички резултати, най-важните кариерни етапи, всевъзможни цитати от Федерер и обкръжението му. Хронологично е представено израстването на Федерер от извънредно талантлив, но невъздържан тийнейджър до елегантен властелин на тенис корта. Понякога с хумор ..., понякога аналитично ..., винаги реалистично и обективно.” 

– "Зюддойче Цайтунг”

 

“Задължително четиво за всички фенове на тениса.” 

– “Швейцер Фамилие”

 

Издател: М Books

 

За поглед отвътре и предварителни поръчки: www.mbooks.bg

 

Очаквайте още подробности за книгата и възможностите да я поръчате!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини