Шампионката Корне на четвъртфинал в Катовице



08-04-2015 22:02 | Любомир Тодоров

Защитаващата титлата си от миналата година Ализе Корне се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в Катовице, Полша, в зала, който е от категория "интернешънъл".

Втората поставена французойка се наложи над Полона Херцог от Словения след 4:6, 6:1, 6:3 пред 30-ина зрители в двубой от вечерната сесия.

В първия сет Корне първа стигна до точки за пробив, но не успя. В следващия гейм словенката успя да направи брейк за 3:2 и до края на частта не позволи връщането му.

Тенисистката от Ница, която е гостувала 5 пъти в София, пое инициативата от началото на втория сет и не я изпусна до края.  В заключителния гейм от двубоя Ализе поведе с 40:15 при сервис на Херцог и ликуваше още при първия мачбол, след топка в мрежата след форхенд на опонентката.

Корне очаква на четвъртфинала победителката от двубоя на №8 Анна Каролина Шмидлова (Словакия) и Катерина Снякова (Чехия).

Финалистката от 2014 г. Камила Джорджи също продължава. Третата в схемата италианка се наложи над квалификантката Магда Линете от Полша с 6:7(3), 6:2, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини