Водачката Бушар отново отпадна на старта



09-04-2015 08:11 | Любомир Тодоров

Водачката в схемата на турнира от категория "премиер" в Чарлстън, Южна Каролина, Южени Бушар загуби при първата си поява на корта. Канадката, която е №7 в света, беше победена на зеления клей с категоричното 6:3, 6:1 от младата тенисистка от Съединените щати Лорън Дейвис в мач от втория кръг.

Бушар отпада за трети път след първия си мач в последните си четири участия. Тя си стегна рано багажа и в Антверп, и в Маями.

Дейвис, 66-а в ранглистата, игра много агресивно и точно по време на целия двубой, което затрудни максимално полуфиналистката от миналата година Джени. Мачът завърши с 18 печеливши удари на Лорън при едва 5 непредизвикани грешки, докато канадката записа 12 уинъра срещу 33 грешки.

"Никога не я бях побеждавала преди, така че знаех, че няма какво да губя. Знаех, че за да спечеля трябва да съм безстрашна - това беше голяма възможност за мен. Клеят ми подхожда, защото съм много бърза. Освен това мога да приплъзвам добре и да отигравам много топки", заяви 21-годишната тенисистка от Бока Ратон, за която това беше втора победа над тенисистка от Топ 10 в кариерата.

В третия кръг Дейвис очаква №15 в схемата Мона Бартел от Германия, която отстрани американката Слоан Стивънс с 6:3, 7:6(2).

Приключи участието си и втората поставена Екатерина Макарова. Осмата в света рускиня победи Жан Шуай от Китай с 5:7, 6:3, 6:2, но след това обяви, че напуска турнира в Чарлстън заради стомашно заболяване.

Отпадна и №9 в схемата Сам Стосър. Отстранилата Сесил Каратанчева амстралийка загуби от Лара Араубарена (Испания) след 3:6, 6:3, 4:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини