Тенис клубовете са на колене, всеки се оправя както може



09-04-2015 10:09 | Любомир Тодоров

Програмата на ММС за финансиране на клубовете няма да даде резултати. Това е мнението на някои от тенис клубовете от страната, които са кандидатствали по нея и през миналата година. 

Паричните параметри ще се определят по „Програма за развитие на спортните клубове 2015 г.” и кандидатстването по нея е до 24 април.
Експертите на министерството ще разглеждат проектите и ще бъдат изчислявани по няколко показатели и отново по сложни формули, включващи и цялостната оценка на съответната федерация, която ще бъде тясно обвързана с крайното финансиране на клубовете.

За втора поредна година федерациите няма да използват собствените си наредби за финансиране на своите членове. 
 
Представители на тенис клубове се съгласиха да коментират ситуацията и критериите на министерството, но пожелаха да запазят анонимност поради опасения от рестрикции.

„Програми пишем всякакви, но резултатите са нулеви. Министър Кралев е най-добре да отиде да огледа състоянието на базите в страната. Документацията по програмата затруднява повечето клубове, защото в тях няма специалисти, които да подготвят документите.Някои  от тях дори не успяват да се вместят в срока“, коментират хора от тениса.
Според други, сред критериите не са включени площта на базата и разходите по поддръжка, което прави отпусканите средства крайно недостатъчни.

При проект с искане на около 20 000 лева финансиране тенис клуб е получил 6000.  Като се има предвид, че цената на шамота за една година е към 4000 лева, с остатъка не могат да се покрият други разходи, освен заплати на двама пазачи. За високо спортно майсторство и дума не може да става.

При финансирането тенис клубовете от четвърта категория и тези със статут на наблюдатели няма да получат нищо от ММС.

Tennis24.bg е готов да публикува още мнения на всички страни по казуса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини