Дел Потро, Гаске и Кириос отказаха участие от турнира в Монте Карло



09-04-2015 13:01 | Станко Димов

Турнирът в Монте Карло загуби три от звездите си. Дългоочакваното завръщане на Хуан Мартин дел Потро, Ник Кириос и Ришар Гаске в Княжеството няма да се случи тази година, след като и тримата отказаха участие в първия за сезона „Мастърс 1000” турнир на клей.

Според местната преса, и тримата са изтъкнали като причина за отказа не достатъчно добро физическо състояние. Дел Потро, който се завърна на турнира в Маями след поредната си контузия в китката, бе обещал, че ще започне сезона на клей с участие в Монте Карло или на турнир в седмицата след него. В крайна сметка аржентинецът е решил да си вземе още малко дни пауза, преди да стартира тежките битки на клей. 

Кириос пък не е играл от Индиън Уелс, където беше победен във втори кръг от нашия Григор Димитров. В края на втори сет австралиецът получи контузия, заради която бе принуден да се оттегли от тура за няколко седмици.

Гаске, който се отказа по време на двубой в Индиън Уелс, бе диагностициран с хронична контузия на гърба. Очаква се Дел Потро, Гаске и Кириос да се включат в турнира в Барселона, който е в седмицата след Монте Карло.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини