Сок отново отказа Баутиста Агут, Типсаревич отпада



Сок отново отказа Баутиста Агут, Типсаревич отпада
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-04-2015 08:50 | Станко Димов

Американецът Джак Сок се класира за четвъртфинал на турнира U.S. Men's Clay Court Championship в Хюстън за втора поредна година, след като надви с 6:4, 6:4 световния №15 Роберто Баутиста Агут.

„Бях в състояние да диктувам играта чрез моя форхенд. Условията за игра днес бяха много непредвидими, имаше вятър, имаше слънце, но аз успях да се адаптирам добре и да се справя на сервис. Да не допусна пробив срещу тенисист като него (Баутиста Агут) ми вдъхва увереност”, коментира щастливият победител.

Роденият в Небраска състезател не допусна пробив през двубоя, който продължи 81 минути. Той се присъедини към сънародника си Сам Куери, който също продължава напред в надпреварата. Така за 14-та поредна година в Топ 8 на турнира в Хюстън ще има поне двама представители на САЩ.

Иначе за Сок това беше втора победа над Агут за последния месец, след катп успя да го победи и в трети кръг на турнира в Индуън Уелс. Американецът пропусна началото на сезона заради контузия, но се представи силно в Индиън Уелс и Маями, където достигна съответно до IV и III кръг. 

Следващият съперник на Джак Сок в турнира ще бъде Сантяго Хиралдо, който се справи в два сета с Янко Типсаревич – 7:6 (2), 6:3 за 93 минути игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини