Андреа Петкович взе 11-а поредна победа в Чарлстън



11-04-2015 08:30 | Любомир Тодоров

Двукратната шампионка от турнира в Чарлстън, Съединени щати, на зелен клей Андреа Петкович се класира за полуфиналите. Германката от босненски произход се наложи над квалификантката Данка Ковинич от Черна гора след 2:6, 6:3, 6:1, за да запише 11-а победа в състезанието от категория "премиер", без да е познала вкуса на загубата.

Третата в схемата Петкович взе първите два гейма в двубоя, но след това загуби седем поред. Ковинич беше окуражавана от бившата номер едно Йелена Янкович. Сръбската тенисистка е идол на Данка. Точно оттеглянето на Янкович позволи на 20-годишната черногорка да се класира за първия си четвъртфинал в турнир от такава категория.

Шампионката от турнира в София през 2014 г. Андреа обаче превъзмогна дефицита от сет и пробив във втория и спечели 12 от оставащите 15 гейма, за да триумфира.

На полуфиналите Петкович излиза срещу №5 Ангелик Кербер, която се наложи след два тайбрека над румънката Ирина-Камелия Бегу със 7:6(3), 7:6(4). Германката от полски произход води с 6-3 победи срещу бъдещата си съперничка. Интересното е, че Кербер е спечелила първите 6 мача, после Петкович е влязла в серия. Но двете не са играли помежду си повече от четири години.

В другия полуфинал се срещат американката Мадисън Кийс и чехкинята Луцие Храдецка. Седмата поставена Кийс отстрани сънародничката си Лорън Дейвис, която победи Бушар, с 6:2, 6:2. Непоставената Храдецка пък спря №4 Сара Ерани от Италия след 6:2, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини