Катерина Малеева: Пиронкова е страхотен боец



29-06-2010 17:44 | Николай Драгиев

Една от най-добрите ни тенисистки от близкото минало Катерина Малеева коментира за Гонг изключителния успех на Цвети Пиронкова, която днес се класира за полуфинал на Уимбълдън, след като отстрани на четвърфиналите Винъс Уилямс.

 

„Не успях да гледам целия мач. Прибрах се вкъщи при 3:2 във втория сет. Гледах само четири гейма. За мен това е невероятно. Браво на Цвети. Искрено се радвам и я поздравявам. Това е страхотно постижение”, бяха първите думи на Катерина Малеева в ефира на Дарик радио.

 

„Само може да ме радва това, че ме задминава. Винаги съм вярвала, че ще се появи някой, който ще подобри нашите постижения. Уимбълдън си е Уимбълдън. Един изключителен форум на тениса. Нещо, което никъде не се случва. Обстановката е страхотна, както и публиката. Условията за състезателите са много добри. Не знаех, че Цвети може да играе толкова добре на трева. Това ме учудва и й пожелавам да играе толкова уверено и на полуфинала”, продължи Малеева.

 

„Доколкото съм гледала нейни мачове, постоянството и е най-силното оръжие. Забелязвам, че е подобрила доста сервиса си. Успява, особено на тревата, да спечели важни точки. Има още какво да работи върху форхенда си. Предполагам, че този успех ще я вдъхнови още повече. Тя е изключителен борец има страхотна воля. Днес не се подаде на напрежението, на цялата атмосфера”, сподели още бившата тенисистка.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини