Фонини след загубата от Димитров: Победи ме топ играч



15-04-2015 17:53 | Станко Димов

Фабио Фонини приключи участието си на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло, след като във втори кръг претърпя загуба с 0:2 сета от Григор Димитров. Нашето момче се наложи с 6:3, 6:4 за малко повече от час игра, през който нито веднъж не позволи на Фонини да осъществи пробив. След срещата италианецът призна, че е бил надигран и отдаде заслуженото на Димитров.

 „Загубих от един от най-добрите тенисисти в света, който без съмнение в бъдеще ще е сред топ играчите, макар че той вече е такъв. Той сервира много добре, особено в първия сет, аз разчитах траекторията, но не успявах да започна разиграването в благоприятна позиция. Въпреки това имах положително отношение по време на двубоя и това ме окуражава за следващите седмици, най-вече за сезона на клей.

Във всеки случай, аз се чувствам отново готов да се боря на корта, сега съм много по-добре и напредвам в тренировките с всеки изминал ден. Имам желание да бъда конструктивен. Трябва да приемеш загубата от някой, който е по-силен от теб, защото освен Джокович, който печели непрекъснато, е нормално да губиш мачове”, коментира Фонини след срещата.

За Григор Димитров това беше първи турнир от Australian Open 2015 насам, в който успява да запише две последователни победи. Следващият съперник пред Спортист №1 на България ще бъде шампионът от Монте Карло Стан Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини