Световните медии: Пиронкова направи сензацията на Уимбълдън



29-06-2010 19:15 | Станко Димов

Победата на Цветана Пиронкова над Винъс Уилямс очаквано получи огромен отзвук из световните медии. Някои издания отбелязват страхотната игра на българката, други, основно американски, обръщат внимание повече на слабата игра на Винъс Уилямс. Кое точно е вярно - трудно можем категорично да кажем, но фактът е важен - българка ще играе полуфинал на Уимбълдън за първи път в нашата скромна история.


Ето и някои от любопитните заглавия и обяснение за мача из целия свят.
"Нова изненада на Уимбълдън: Винъс повалена от Пиронкова", е заглавието на USA Today. Изданието сравнително консервативно, типично по американски, отбелязва не толкова добрата игра на Цеци, колкото слабата такава на Винъс.


"5-кратната шампионка Винъс Уилямс напусна Уимбълдън, след като бе победена от 82-ата в света Цветана Пиронкова от България. Пиронкова е най-нискокласираната състезателка тази година, която достига до последните 4. Освен това българката никога преди в кариерата си не бе минавала втори кръг на турнири от Шлема", отбелязват от изданието, показвайки добро познанство на нашето момиче.


"Ким Клайстерс и Винъс Уилямс ще гледат отстрани Уимбълдън", пише Los Angeles Times и продължава: "Вместо Винъс Уилямс срещу Ким Клайстерс на Уимбълдън, на полуфинала ще гледаме Цветана Пиронкова и Вера Звонарьова".


"5-крaтната шампионка Винъс Уилямс победена на Уимбълдън от 82-ата в света Цветана Пиронкова", признава Clivland.com. "Втората в схемата Винъс Уилямс, която игра финал на Уимбълдън 8 пъти в последните 10 години,загуби на 1/4-финалите от българката Цветана Пиронкова. Уилямс се самоуби от непредизвикани и двойни грешки, които я извадиха от играта на най-престижния турнир в света", отбелязват още колегите от Кливланд, които продължават да тъгуват и за слабото представяне на местния "Кавалиърс" в плейофите на НБА и изгубената надежда за титла.


"Винъс аут от Уимбълдън", гърми New York Times. "След като Йен-Хсу Лу шокира с победата си над Анди Родик снощи, днес това повтори и Цветана Пиронкова. Изглеждата напълно преодолим съперник Пиронкова победи с 6-2, 6-3 Винъс Уилямс. Преди тази година българката имаше едва една победа на Уимбълдън, а сега направи цели 5 и вече е на полуфинал", пишат още от мегаполиса.

Ето и още няколко заглавия от световните медии за успеха на Пиронкова:

BBC, Англия: "Цветана Пиронкова зашемети Винъс Уилямс"
The Detroit News, САЩ: "Винъс Уилямс загуби от българка, която е 82-а в света"
Metro, Англия: "Винъс Уилямс разбита от Цветана Пиронкова"
NBC, САЩ: "Винъс Уилямс поразена на Уимбълдън"




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини