Томаш Бердих е на първи финал в Монте Карло



18-04-2015 15:15 | Любомир Тодоров

Шестият поставен Томаш Бердих се класира за първи път на финала на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло. Чехът се наложи над №14 Гаел Монфис от Франция с 6:1, 6:4 в първия полуфинал след 68 минути игра.

Бердих беше по-мотивираният в първия сет. Той стигна до пробив за 3:1 след отличен ретур. Това направо пречупи французина, който започна да прави грешка след грешка. Чехът постигна още един брейк - този път на нула, и сервираше за частта при 5:1. От 0:30 той стигна до сетбол и го реализира. Първият сет приключи за 25 минути.

29-годишният Томаш, който беше подкрепян от родителите си и своята годеница Естер, стартира и втората част с пробив, който тутакси беше върнат от Монфис за 1:1. Вместо да се тонизира парижанинът, който по пътя си в Монте Карло отстрани Федерер и Димитров, отново направи няколко непредизвикани грешки и Бердих постигна нов брейк. След това шестият поставен затвърди със сервис гейм на 15. В шестата игра чехът отрази две точки за пробив на съперника и поведе с 4:2. При 3:5 Монфис сервираше за оставане в срещата и се справи със задачата. След това Бердих обаче подаваше за място на финала. Той поведе с 40:0 и реализира първата си възможност с форхенд уинър.

Така Томаш стигна до мача за титлата без загубен сет. За него това е четвърти финал в състезание от сериите "Мастърс 1000". Бердих има само един трофей - през 2005 г. в Париж в зала и загубени финали в Маями през 2010 и Мадрид през 2012 година.

Във втория полуфинал се срещат световният номер едно Новак Джокович и осемкратният шампион в Монте Карло Рафаел Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини