Бушар с нова загуба, Дюлгеру я победи в Монреал



19-04-2015 10:16 | Любомир Тодоров

Седмата в световната ранглиста Южени Бушар продължава свободното си пропадане. Тя претърпя неочаквана загуба в родния си град Монреал в плейофа между Канада и Румъния за влизане/оставане в Световната група едно на "Фед къп".

Александра Дюлгеру, №69, в световната ранглиста, изигра страхотен двубой и победи Бушар с 6:4, 6:4, за да изравни общия резултат на 1-1.

Преди това тийнейджрката Франсоаз Абанда надделя над първата ракета на европейките Ирина-Камелия Бегу след обрат с 4:6, 7:5, 6:4. Така всичко в двубоя ще се реши в неделя.

Холандия също завърши 1-1 с гостуващия състав на Австралия в Ден Бош и така всички срещи от плейофите са с този резултат. Другите мачове са Италия - Съединени щати и Полша - Швейцария.

В плейофите за влизане/оставане в Световна група две на турнира има по-голяма яснота. В Нови Сад Сърбия води с 2-0 срещу Парагвай. В първата среща Александра Крунич се наложи над Вероника Сепеде Роч с 6:1, 6:3. След това на корта излезе бившата номер едно в света Ана Иванович и спечели с 6:2, 6:0 над Монсерат Гонсалес.

Ана вероятно ще сложи точка на спора в следващия двубой срещу Сепеде Роч днес.

С 2-0 води и Словакия срещу Швеция в Братислава след успехи на Анна Каролина Шмидлова и Даниела Хантухова. И Испания взе двата сингъла в събота срещу Аржентина в Буенос Айрес.

Поради часовата разлика Япония и Беларус изиграха в Токио вече мачовете от неделя. Виктория Азаренка победи с 6:3, 6:3 Куруми Нара и даде аванс от 2-1 на своя отбор, който беше в една група с България през февруари на турнира от първа група в Будапеща. След това обаче Аюми Морита изравни на 2-2 след успех в три сета на Сасанович.
На двойки Азаренка и Говорцова донесоха победата на Беларус след 6:3, 6:4 срещу Морита и Аояма.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини