Тежък жребий за Рафа Надал в Барселона



19-04-2015 14:38 | Станко Димов

Рафаел Надал изтегли тежък жребий за турнира Barcelona Open Banc Sabadell, който започва в понеделник. Испанецът, поставен под №2 в схемата, ще започне в надпреварата директно от втори кръг, а негов съперник там ще бъде Паоло Лоренци или Николас Алмагро. Припомняме, че миналата година именно Алмагро победи Надал на четвъртфиналите в Барселона.

При успешен старт Рафа ще се класира за трети кръг, където пък е възможен сблъсък с Фабио Фонини, който го победи преди няколко седмици на турнира в Рио де Жанейро. В тази част на схемата е и Фелисиано Лопес, с когото Рафа може да се срещне на четвъртфинал. На полуфинал пък е възможен дуел с Давид Ферер.

Водач в схемата е шампионът от миналата година Кей Нишикори, чийто жребий поне на пръв поглед е доста по-лесен. Японецът също ще започне директно от втори кръг срещу Габашвили или Карено Буста. В трети кръг пък е възможен двубой със Сантяго Хиралдо. 

Куевас или Баутиста Агут изглеждат най-тежките съперници пред Нишикори на четвъртфиналите.

Турнирът в Барселона е от категорията АТР 500. Шампионът, освен 500 точки за ранглистата, ще прибере и чек за близо 500 000 евро.

ЕТО И ОСНОВНАТА СХЕМА В БАРСЕЛОНА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини